Beeldschermwerk

Bij beeldschermwerk is de relatie tussen arbeidsmiddelen (het scherm, toetsenbord en muis) en de mens niet weg te denken. Denk maar aan moderne beroepen, zoals callcenter- of balie medewerkers. En uiteraard IT-medewerkers. Maar ook bij beroepen als machinisten en chauffeurs, secretaresses, administratieve en kantoormedewerkers, zijn beeldschermen en de bediening daarvan, niet meer weg te denken. Inmiddels werkt een gemiddelde Nederlandse werknemer een groot deel van de dag met een beeldscherm! Daar is het particulier gebruik van beeldschermen (mobieltjes e.d.) nog niet eens inbegrepen!

Ook bij beeldschermwerk kunnen risico’s op gezondheidsschade zich voordoen. RSI (Repetetive Strain Injury) komt bij 25% van de werkzame beroepsbevolking voor. En spier- of gewrichtsklachten aan armen, polsen, handen, schouders en nek, gaan op den duur niet vanzelf over. Reden te meer om de risico’s van zogenaamd “licht werk” serieus te nemen.

offerte aanvragen

Ons aanbod

  • Ergonomisch onderzoek naar beeldschermwerk en adviseren over te nemen maatregelen.
  • Begeleiding bij de invoering van passende maatregelen, zoals door toezicht, instructie en voorlichting.
  • Advies over de aanschaf van ergonomisch verantwoord meubilair en bijkomende fysieke omstandigheden.

Advies, ondersteuning en onderzoek

Werkplekonderzoek, Werkplekcheck en Werkplekadvies

Een werkplekonderzoek richt zich op het voorkomen of verminderen van lichamelijke klachten die samenhangen met de inrichting van de...

lees meer

Fysieke Belasting

Fysieke belasting omvat alle houdingen, bewegingen en krachten, waaraan een medewerker tijdens een...

lees meer